tisdag 26 oktober 2010

Redan

Ja, nu bloggar jag redan igen. När man väl kommer igång så rullar det på...
Om jag ska redogöra lite vad som hänt kan vi börja med fredagen. Då åkte jag och tränade i ett ridhus tillsammans med Maria och Anna. Tog med mig Boris och Billie. Boris för lydnadsträning inför tävlingen i Torsby, som ju är i ett ridhus. Det gick sådär, men jag fick lite tips och råd och det är ju bara att träna på. Det går som det går, vi ska bara försöka gå ut och ha kul igen. Som förra gången.
Billie tog jag med för att hon skulle få känna på att vara i ett ridhus för på söndagen skulle hon ju ställas i Mjölby - i ett ridhus. Tränade liite lydnad med henne också, med betoning på liite. Jag har inte varit så flitig med henne erkänner jag. Nu först börjar jag få riktigt bra kontakt med henne stundtals... :-D
På lördagen slet vi med gruset...Puh! säger jag bara...vilket slitgöra att skotta i gruset i skottkärra och sedan köra det till baksidan och in i hundgården. Men inget gör sig av sig själv...bara att jobba på! Nu börjar det äntligen bli färdigt. Fattas bara dörren in nu. Sedan måste vi förstås göra något som de kan hoppa upp och ligga på/tak över.

Billie busan undrar varför matte är på den sidan staketet?

På lördag eftermiddag kom svärmor på besök. Vi åt lite våfflor tillsammans och tittade på videofilm från Gotlandssemestern. Det är så sällan hon är hos oss och det var så mysigt. Hon är 85 år, men klar i huvudet fast med lite för många andra krämpor tyvärr...
Söndag var det upp tidigt, 03.30 ringde klockan...Sedan åkte jag och Billie med Allis och matte Elisabeth och husse Sam till Mjölby. Det gick över förväntan; först blev Billie 2 i juniorklassen med Hp. Inga ck delades ut i juniorklassen, varken för hanar eller tikar. Fast det är helt ok tycker jag, för juniorer är inte "färdiga".
När det var Allis tur var vi riktigt nervösa. Vi ville så gärna ha en 1 i kvalité på henne, men en hel del tvåor hade delats ut och det var 19 tikar anmälda i klassen! :-O Gissa om vi blev glada när hon först fick sin etta och sedan placerade sig 3 i klassen! Goa, duktiga Allis! Hon var som ett energiknippe i ringen, svansen gick oavbrutet!
Ja, det var en bra dag! Träffade många trevliga hundmänniskor också, en del hade jag inte sett på länge! Kul!

Har tränat lite här hemma idag med Benny och Boris. Idag var han taggad Boris! Hoppas det håller i sig till söndag...
Vi har precis haft besök av Mikaels ena syster. Fikat och pratat! Mysigt!
Ha det så bra, på återhörande!

4 kommentarer:

Millan sa...

Hej..
Va kul att läsa i din blogg!!
Jag har verkligen tappat lusten för min sida!!!

Men du.. vilken enormt fint hundhus ni fixat :)

Stor kram till er

Maria sa...

Det blir en vääääligt fin hundgård:-)

Trivsamma förändringar sa...

Vilken fin hundgård ni gjort, där kommer dina vovvar säkert trivas!
Ha det bra!

Kicki sa...

Va ni e duktiga!!!!!!
Jättefint.
hmmm verkar lite kul att blogga... knaske...