söndag 5 september 2010

Debuten avklarad!

Ja, idag debuterade jag och Boris i lydnadsklass I. Vi var till Åmåls brukshundklubb och vi har haft strålande väder - näästan så det blev lite varmt. De startade med elitklassen osv. så vi har väntat ganska länge idag. Men det är så kul att titta på övriga ekipage, man blir lite peppad samtidigt. 11 st var det med i ettan och jag hade tur för jag fick startnummer 2 vid lottningen.
Först var jag orolig för platsen, för helt plötsligt har han rest sig några gånger vid träning. Hjärtat bultade rejält under de 2 minuterna kan jag säga! Den gick bra idag.
Tyckte när jag tog ut honom ur bilen att han verkade lite loj först, trodde det berodde på värmen. Men bara vi kom igång med linförigheten var han som vanligt - nästan. Lite lugnare fast det var inte negativt. Istället för hoppa i fotläge, som han gör när han är taggad, satte han sig väldigt fint. Vi fick 8 på linförigheten! Det var en bra start! Så var det ställande.. när jag vände mig om stod han upp. NEJ! Tråkigt! 0 där. Inkallningen var näst intill perfekt - 9½ poäng där. Ställande fick vi 9 på och DET har vi verkligen haft krångel med. Tack Lotta för bra tips på träningen!!! Apporten fick vi 6 på, jag hade räknat med avdrag där för jag får nästan lägga in den i munnen på honom. Nu släppte han den precis i samma ögonblick som  tävlingsledaren sa att jag skulle ta den. På hoppet hände nåt mysko. Han smålunkade försiktigt fram, tog ett skutt och sen var han som vanligt igen. Det blev en 7:a. Helheten 8 och totalt 155,5! JAG ÄR SÅ HIMLA NÖJD OCH GLAD!!! TÄNK om vi fixat läggandet någorlunda också....
"Bara" ett andrapris, men vi är  nöjda ändå!

I torsdags började agilitykursen med Benny och vi hade jättekul! Ser fram emot nästa gång!

Nu ska jag softa lite, för igår kväll var jag på tjejträff i Säffle. Först hem till ett födelsedagsbarn med present och sedan vidare till Tuppen i Säffle. Camilla från småland var på besök också och det var så himla kul att vi kunde träffas allihop! Tack för kvällen -mysigt!

Det var allt för nu!

2 kommentarer:

Nina sa...

Grattis än en gång till debuten i lydnad. Läste att du hittat en ny husbil, skoj när man ser något så där och vill ha det, då känns allt rätt.
Kramis

Pillargontanten sa...

Va kul :O) Grattis!
Och lycka till på agilityn!