tisdag 22 februari 2011

Halloj!!

Vintern har tagit ett riktigt grepp igen...Jag vågar knappt säga att jag fortfarande tycker det är mysigt med snön...Fast det behöver ju inte vara -20 däremot...

Nu har äntligen Billie löpt färdigt. Boris åkte till mormor och morfar under tiden, så han slapp frestelsen. Benny däremot var hemma. Han följde med mig till jobbet hela veckan, men kvällarna och nätterna...PUH!!! Synd om både honom och oss...OCH Billie, som inte gillade hans uppvaktning så värst mycket. Märks att hon löpte för första gången, inte mogen direkt...
Nu är Boris hemma igen och allt börjar bli som vanligt.
Vi ska ju tävla lydnad Boris och jag frampå! Ska verkligen bli jättekul, med betoning på kul för jag har inga förväntningar alls och det känns så skönt!

I början av februari var jag och Eva-Lena på en mysig utflykt till Mjölby - SSRK:s utställning. Det var första gången vi ställde med de nya bedömningsreglerna. Hmm, sådär måste jag säga. Eftersom bara excellent går vidare till konkurrensen, blir det svårare att placera sin hund och det känns som allt hela tiden "smalnar av".
Babsan vann öppenklassen (sista gången hon ställdes i öppenklass) och jag fick en liiten förhoppning om att äntligen ta championatet, men nej nej. Vi blev inte ens placerade i bästa tik. :) Så kan det gå! Men en mysig dag hade vi och det var väldigt många fina hundar och trevliga människor där.

I fredags kväll utnyttjade jag och Mikael vinsten "Steak and flame" för 2 personer på Café Artist. Vi hade bokat bord till 18.15 och buffén var uppdukad och klar - bara att hugga in! Jösses vad vi åt...det är ju så lyxigt att bara ta för sig av färdiglagad, god mat...för att inte prata om desserten! Tiramisu, mums!
Sedan gick vi vidare till Pitchers - Mikael beställde en irish coffe och jag en Martini Bianco. När vi avslutat dem kände vi vad mätta och trötta vi var...lika som vi är kände vi bara "Åh, hem till soffan!" Robin körde hem oss och så var den helkvällen på stan klar...ca kl. 21.00...

För 1-1½ år sedan ungefär, blev Benny påhoppad av en colliehane och sedan dess har han haft svårt för hanar när vi mött dem på gatan och i utställningsringen. Inte när vi tränar lydnad, för då kopplar han bort dem. Så jag har funderat och funderat på hur jag kan bryta detta, det är ju så tråkigt eftersom han för övrigt är en jättetrevlig hund. Idag testade jag och det funkade! Distraktionen funkade jättebra och han såg inte ens hanen som gick förbi några meter bort (som han skällt på tidigare) Nu ska jag försöka jobba vidare med detta och hoppas det lyckas!!!

Nu har jag två veterantikar för övrigt. Babsan fyllde 8 år i söndags. Fattar inte vart åren tar vägen... Hon är som tur är väldigt pigg och alert, så det märks inte alls.

Så vill jag avslutningsvis gratta Elisabeth och Allis som tävlade lydnad i söndags och fick ihop 159 poäng i tvåan! Snacka om nära! Men nästa gång smäller det! Bra jobbat ändå, jag är stolt över er!

Sköt om er allihop!

Det får bli en bild av Bella idag - tycker hon ser för härlig ut!

2 kommentarer:

Annika sa...

Skönt om du slipper besväret med att han reagerar på hanar för det är ju inget kul att ha det så. Inte för er och inte för honom. Hra själv en som blev påhoppad av en terrier som lång och länge blev helt tokig och skällde bara det kom en sån hund i närheten. Blev bra med tiden men jobbigt innan det är borta. Håller tummarna för att det blir bra hos dig också.
Ha en bra dag

Maria sa...

Lycka till med laserträningen:-) Låter som ni är på helt rätt väg!