torsdag 5 maj 2011

I stallet istället

Ja, idag har jag umgåtts med större fyrbenta saker. :)  Jag fick följa med familjen Fröberg till stallet där de har sina två hästar uppställda. Sanna har en större häst nu, Elini - en 3-årig valack, eftersom hon växt ur Madame. Moa har tagit över Madame - en 19-årig vacker ponny - istället och de passar som hand i handsken.
Vilka underbara hästar båda två! Madame vet jag ju sedan tidigare att hon är otroligt snäll. Elini har jag ju däremot aldrig träffat förut. Vilken go kille! Blev heelt förälskad i honom!!! Ska bli spännande att få följa Sanna och honom, vilket ekipage!
Vackre Elini
Tog med mig Billie dit för lite miljöträning. Mycket spännande tyckte hon och SMASKIGT med all hästbajs... På håll var hästarna helt ok, men när de kom för nära var de inte lika roliga längre!
Madame är liite för stor tycker Billie
Jag fick mitt lystmäte ialla fall, borsta litegrand och hjälpa till med att ta in hästarna. Mysigt! Fika också förstås...

I tisdags fick jag och Benny följa med på nåt kul också. Eva-Lenas jaktlydnadskurs var inställd, men kursdeltagarna bestämde sig för att träna ändå. Hon frågade om jag ville följa med och det ville jag ju förstås! När vi kom dit visade det sig att en av tikarna löpte och jag vet av erfarenhet att Benny blir väldigt påverkad av löptikar. Kommer ihåg när vi gick tävlingslydnadskursen och en av tikarna löpte. Han var helt okontaktbar den gången. Likadant blev det här. Han satt och sniffade mot tiken, nosade i backen, gnällde och var allmänt jobbig! Puh! Fotgående kom han knappt ihåg och apportera dummie? No way....
När träningen var slut åkte löptiken hem och vi som var kvar bestämde oss för att ta en promenad med hundarna. Jättemysigt var det och skönt att det äntligen släppte på Benny. Som vanligt var han inte så ren efter den turen (han lyckas alltid hitta pölar som han lägger sig i) så vi gick till en damm en bit från bilarna för att de skulle få bada av sig.
Då kom E-L på att hon hade en kråka med sig. Frodo fick börja med att apportera den i dammen (vattenfågel? Haha!) och det gick ju galant. Han är så himla duktig!
Så tyckte en av deltagarna att Benny skulle få pröva. Nej, sa jag, det är ingen idé. Han tar inte gärna vilt. Jodå, sa hon. Ok, vi ställde upp oss och jag skickade ut honom. Som vanligt full fart ut i vattnet fram till kråkan...och sen inget mer. Jag var inte förvånad. Då släppte hon i sin labbetik, men där gick tydligen gränsen! Benny grep fågeln och simmade in till oss!!! Vad hände, tänkte jag? Vi gjorde det en gång till, med labbetiken i närheten i vattnet.
Konkurrenssituationen gjorde att han apporterade kråkan en gång till. Alltså, vad lycklig man kan bli! Även om det var speciella situationer, så är det alltid en början. Han tog ju fågel när han var yngre. Vilket avslut på en fruktansvärd början av träningen... ;)
 På lördag är det workingtest i Ransberg, jag och E-L funderar på att åka dit och kika lite. Vi får se hur vi gör.
Nu är det fredag imorgon och då blir det till att försöka införskaffa kostym till Alex. Studenten närmar sig... Håll tummarna för att vi hittar det vi ska!
På söndag ska jag jobba en sväng och sen tänkte jag kolla på derbyt mellan Nors nystartade fotbollslag och Edsvalla IF II! Spännande!
Ha det!

Inga kommentarer: